Dani u tjednu na engleskom

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter

Mnogim je ljudima još uvijek problem poznavanje nazivlja dana u tjednu na engleskom, pogotovo jer mnoge stvari, od raznih uputstava do reklama, sadrže u sebi dane u tjednu na engleskom jeziku.

Dani u tjednu na engleskom se pišu velikim prvim slovom i idu redom: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Sunday.

Kako lagano zapamtiti nazive dana na engleskom?

Nazive dana u tjednu na engleskom jeziku najbolje je zapamtiti po prvim slovima. Naime, dva dana u tjednu na engleskom počinju slovom T, i to Tuesday (utorak) i Thursday (četvrtak), a dva koja idu zaredom počinju sa slovom S – Saturday (subota) i Sunday (nedjelja). Sada kada već znate pola tjedna, ostaje M za Monday (ponedjeljak), W za Wednesday (srijeda) te F za Friday (petak).

Dakle, Saturday i Sunday su lako pamtljivi jer se odnose na subotu i nedjelju – dane u vikendu. Za Tuesday i Thursday znate da su utorak i četvrtak – dva središnja dana u radnom tjednu. Oko njih su vam još ostali M, W i F – Monday s kojim tjedan počinje, Wednesday kao sredina tjedna i Friday kao dan prije vikenda. Nije tako teško, zar ne?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Odgovaralica
Colorli

Dani u tjednu na engleskom

Mnogim je ljudima još uvijek problem poznavanje nazivlja dana u tjednu na engleskom, pogotovo jer mnoge stvari, od raznih uputstava do reklama, sadrže u sebi dane u

Read More »
Bocice esencijalnih ulja
Inspiration
Colorli

Ulje čajevca

Svima su nam poznata ljekovita svojstva raznih eteričnih ulja. Jedno od najstarijih takvih ulja, čiju vrijednost su prepoznali još davno i Aboridžini, je ulje čajevca koji su

Read More »